Мобилно приложение напомня за профилактичен медицински преглед.Мобилното приложение еЗдраве ще изпраща нотификации

...
Мобилно приложение напомня за профилактичен медицински преглед.Мобилното приложение еЗдраве ще изпраща нотификации
Коментари Харесай

Мобилно приложение напомня за профилактичен медицински преглед


Мобилно приложение припомня за профилактичен медицински обзор.

Мобилното приложение  еЗдраве  ще изпраща известия за иден профилактичен медицински обзор, ваксина и проучване.

Това ще стане допустимо с новия модул „ Дългосрочна грижа за пациента “,

който е част от електронното здравно досие в Националната здравноинформационна система (НЗИС).

Екипът на „ Информационно обслужване “, който поддържа и надгражда НЗИС, сега прави финалните проби на модула.

Той ще бъде наличен за жителите на    и с еЗдраве напълно скоро.

Мобилното приложение обезпечава достъп до електронното здравно досие и всички документи, вписани в НЗИС. То може да бъде изтеглено гратис от App Store и Гугъл Play Store.

Модулът „ Дългосрочна грижа за пациента “ ръководи процесите, свързани с профилактика, скрининг, медицински опасности, дълготрайни здравни положения и тяхното следене. Той разрешава правенето на народен Профилактичен календар за всички жители, основан по отношение на настоящата нормативна уредба и в сходство с Наредба 8 към Закона за здравето. На базата на този календар модулът изготвя персонализиран проект за здравна грижа, който съдържа поредност от събития (преглед, ваксина и други) с начална и последна дата (където е приложима) за осъществяване. Към всяко събитие системата изготвя и електронна диагностична карта, която съдържа лист с измервания, проучвания и въпроси към пациента. Списъкът се основава от авансово заложени списъки въз основата на самостоятелните характерности, измежду които и рискови фактори и според от съответното събитие.

Планът за всеки жител се основава от момента на първата му регистрация в НЗИС. За новородените това е регистрирането на раждането, a за останалите жители е основаването на първия им електронен документ в системата. При основаване планътсе попълня автоматизирано с идните за идващите 3 месеца събития по отношение на националния Профилактичен календар и настоящата възраст на индивида. Планът се актуализира всяка вечер въз основата на последните настоящи данни, въведени в пациентското досие на всеки жител в НЗИС.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР